Scroll To Top

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: +30 210 3242584

ΑΡΘΡΑ

Παυλίδης: O χώρος των τυχερών παιγνίων αποτελεί κομμάτι ενός πάζλ, που θέλουμε να ολοκληρώσουμε, αποκαθιστώντας το αίσθημα της κοινωνικής δικαιοσύνης.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

20/10/17

Κ. Παυλίδης: O χώρος των τυχερών παιγνίων αποτελεί κομμάτι ενός πάζλ, που θέλουμε να ολοκληρώσουμε, αποκαθιστώντας το αίσθημα της κοινωνικής δικαιοσύνης.

Για τις αλλαγές που επιφέρει το Υπουργείο Οικονομικών μέσω του Ν/Σ: “Ρυθμίσεις για την Αγορά Παιγνίων”, στο πεδίο του στοιχηματισμού και ειδικότερα στη προσπάθεια εξορθολογισμού της αγοράς των μηχανημάτων τύπου VLT, τοποθετήθηκε στην Διαρκή Επιτροπή των Οικονομικών της βουλής, ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτής Κέρκυρας, Κ. Παυλίδης.

Ο κ. Παυλίδης στο ξεκίνημα της τοποθέτησης του εξήγησε ότι παρόν Ν/Σ ακουμπά ένα πολύ ευαίσθητο ζήτημα που απασχολεί εδώ και δεκαετίες τη χώρα και ματώνει με εκατοντάδες χαμένα εκατομμύρια ευρώ, την οικονομία. “Μιλάμε για μια παρέμβαση, σε μια οικονομία κίνησης κεφαλαίων κοντά στα πέντε με έξι δισεκατομμύρια ευρώ, από τα οποία η φορολογητέα ύλη και το ανεξέλεγκτο εισόδημα, ξεπερνάει το ενάμισι δισεκατομμύριο ευρώ, σε μια αγορά που υπάρχουν 60 με 80 χιλιάδες τέτοια παράνομα μηχανημάτα”.

Η μείωση του σχετικού αριθμού των μηχανημάτων τύπου VLT, που θα τεθούν σε λειτουργία από τον ΟΠΑΠ, από 35 χιλιάδες σε 25 χιλιάδες, η αύξηση του αριθμού των μηχανημάτων τύπου VLT, που δύνανται να εγκατασταθούν σε αμιγείς χώρους διεξαγωγής ηλεκτρονικών τυχερών παιγνίων, από 25 σε 50 μηχανήματα και η παράλληλη αύξηση από 3 σε 15 μηχανήματα τύπου VLT, σε κάθε πρακτορείο ΟΠΑΠ, διαμορφώνει ένα καλύτερο πλαίσιο εποπτείας και ελέγχου από τη ρυθμιστική και φορολογική αρχή μειώνοντας δραστικά τον αριθμό των καταστημάτων που θα έχουν τέτοιου είδους μηχανήματα. Εξίσου σημαντική διάταξη για τη βελτίωση της εποπτείας, είναι κατά τον κ. Παυλίδη εκείνη της κατάργησης της δυνατότητας παραχώρησης, από τον ΟΠΑΠ, του δικαιώματος εγκατάστασης και εκμετάλλευσης μηχανημάτων σε παραχωρησιούχους.


Ακόμη ο κ. Παυλίδης εξέφρασε τη πεποίθηση ότι μέσω συγκεκριμένων διατάξεων επέρχεται μια ουσιώδης παρέμβαση στο πεδίο των τυχερών παιγνίων, με πρώτη μέριμνα πάντοτε την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη προστασία των καταναλωτών και των ευπαθών ομάδων από τις βλαπτικές συνέπειες της συνεχούς συμμετοχής σε τυχερά παίγνια καθώς και την προστασία του Δημοσίου πλούτου από φαινόμενα διασπάθισης ή υπεξαίρεσης.

Κλείνοντας την εισήγηση του ο κ. Παυλίδης, τόνισε ότι ο χώρος του στοιχηματισμού αποτελεί κομμάτι ενός παζλ που όλοι θέλουμε να ολοκληρώσουμε, αποκαθιστώντας το αίσθημα της κοινωνικής δικαιοσύνης. Επιδιώκουμε και παρεμβαίνουμε δυναμικά σε όλα τα πεδία, όπου η διαφθορά και η σπατάλη κυριαρχούσαν, όλα τα προηγούμενα χρόνια. Ερχόμαστε σε σύγκρουση με συμφέροντα, που λυμαίνονταν, για δεκαετίες, το δημόσιο χρήμα. Σε αυτή τη μάχη, πηγαίνουμε, πάντα, με οδηγό τη σχέση εμπιστοσύνης, που έχουμε κτίσει με την κοινωνία όλο αυτό το διάστημα.

Το Γραφείο Τύπου

 

Ακολουθεί το σύνολο της τοποθέτησης του βουλευτή Κ. Παυλίδη:

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΕΙΣΗΓΗΤΗ ΤΟΥ Ν/Σ “ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΠΑΙΓΝΙΩΝ” ΚΩΣΤΑ ΠΑΥΛΙΔΗ ΣΤΗ ΔΙΑΡΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ.

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, με το παρόν σχέδιο νόμου, η Κυβέρνηση επιχειρεί να επιφέρει σημαντικές αλλαγές σε ένα πολύ ευαίσθητο ζήτημα που απασχολεί εδώ και δεκαετίες τη χώρα και ματώνει με εκατοντάδες χαμένα εκατομμύρια ευρώ, την οικονομία. Γνώμη μας είναι πως η παρέμβαση και η εξυγίανση του χώρου των διαφόρων μορφών στοιχηματισμού είναι απαραίτητη. Η προστασία του καταναλωτή είναι επιβεβλημένη σε μια περίοδο, όπου ο στιγματισμός αυξάνεται καθημερινά. Να σας αναφέρω μόνο μερικά στοιχεία που αφορούν αυτή τη συγκεκριμένη αγορά όσο μπορούμε να το αποκαλέσουμε «αγορά».

Μιλάμε για μια παρέμβαση, σε μια οικονομία κίνησης κεφαλαίων κοντά στα πέντε με έξι δισεκατομμύρια ευρώ, από τα οποία η φορολογητέα ύλη, το ανεξέλεγκτο εισόδημα, ξεπερνάει το ενάμισι δισεκατομμύριο ευρώ, σε μια αγορά παράνομων μηχανημάτων, 60 με 80 χιλιάδων τέτοιων μηχανημάτων. Ταυτόχρονα, προσπαθούμε να βάλουμε κανόνες, σε αυτή τη συγκεκριμένη αγορά προστασίας και του πολίτη, από τη μια και του δημόσιου συμφέροντος από την άλλη. Τι κάνουμε. Με το παρόν νομοθετικό πλαίσιο, δίνεται έμφαση στο τρόπο λειτουργίας των ηλεκτρονικών παιγνιομηχανημάτων από την ΟΠΑΠ ΑΕ. Το νομοσχέδιο αυτό, έχει ως στόχο να εξορθολογίσει την αγορά των μηχανημάτων τύπου VLT. Αναλυτικότερα, με το κατατεθέν νομοσχέδιο, επιτυγχάνεται:

Πρώτον, μειώσεις στο σχετικό αριθμό των μηχανημάτων τύπου VLT, που θα τεθούν σε λειτουργία από τον ΟΠΑΠ, από 35 χιλιάδες σε 25 χιλιάδες. Αυξάνεται ο αριθμός των μηχανημάτων τύπου VLT, που δύνανται να εγκατασταθούν σε αμιγείς χώρους διεξαγωγής ηλεκτρονικών τυχερών παιγνίων, από 25 σε 50 μηχανήματα, ανά κατάστημα, κατά ανώτατο όριο. Και αν υπολογίσουμε ότι, απαιτείται ένας χώρος, περίπου 3 τετραγωνικών μέτρων ανά μηχάνημα, πολλά καταστήματα – προφανώς, κυρίως στα καταστήματα του ΟΠΑΠ, που λειτουργούν και ως στοιχηματικά κέντρα – μπορεί να μην απορροφήσουν όλο αυτό το επιτρεπτό όριο των μηχανημάτων, μέσα στο χώρο τους. Αυξάνεται από 3 σε 15, ο αριθμός των μηχανημάτων τύπου VLT, που μπορούν να εγκατασταθούν, κατά ανώτατο όριο, σε κάθε πρακτορείο του Ω Α.Ε.. Καταργείται η δυνατότητα παραχώρησης, από τον ΟΠΑΠ, του δικαιώματος εγκατάστασης και εκμετάλλευσης μηχανημάτων σε παραχωρησιούχους.

Κυρίες και κύριοι Συνάδελφοι, θεωρούμε πως η άμεση θέσπιση μέτρων είναι επιτακτική ανάγκη και αποτελούν χρήσιμα και αποτελεσματικά εργαλεία, στην προσπάθεια καταπολέμησης της παράνομης διεξαγωγής τυχερών παιγνίων και της ταυτόχρονης προσέλκυσης παικτών από τέτοια δίκτυα στη νόμιμη αγορά, με σκοπό την προστασία των συμφερόντων των παικτών, αλλά και του δημόσιου. Στα άρθρα, τώρα, των υπολοίπων διατάξεων, σημειώνονται οι εξής μεταβολές:

Αυξάνεται, από 10 σε 18 έτη, ο χρόνος ισχύος της άδειας εκμετάλλευσης των μηχανημάτων από την ΟΠΑΠ, ως αντισταθμιστικά μέτρα, εξαιτίας της μείωσης των μηχανημάτων -από 35 χιλιάδες σε 25 χιλιάδες μηχανήματα-, παραμένοντας στο ποσό των 560 εκατομμυρίων ευρώ, που ήταν η σύμβαση του 2011 και εισάγεται η ρύθμιση εξουσιοδότησης, για την υπογραφή σύμβασης μεταξύ του ελληνικού δημοσίου και της ΟΠΑΠ Α.Ε., για την εξειδίκευση, τους όρους και τις προϋποθέσεις άσκησης του δικαιώματος του Οργανισμού, στην εγκατάσταση και στην εκμετάλλευση των μηχανημάτων. Ορίζεται η 31η Δεκεμβρίου του 2019, ως καταληκτική ημερομηνία για τη λειτουργία των ως άνω αδειοδοτηθέντων μηχανημάτων, με ποινή αφαιρέσεώς τους από την άδεια, μετά την παρέλευση απράκτου της προθεσμίας αζημείωσης για το δημόσιο.

Ευελπιστούμε ότι οι προθέσεις μας για ουσιώδη παρέμβαση στο πεδίο των τυχερών παιγνίων, για περαιτέρω προστασία των καταναλωτών και των ευπαθών ομάδων και τον αξιόπιστο έλεγχο, για τον περιορισμό του παράνομου τζόγου, γίνονται σαφείς. Με αυτές τις ρυθμίσεις, θα ενισχυθεί, κατά πολύ, η προστασία των παικτών και του κοινωνικού συνόλου, από τις βλαπτικές συνέπειες της συνεχούς συμμετοχής στα τυχερά παιχνίδια.

Πρώτον, υπάρχει ηλεκτρονική κάρτα παίκτη, – που υπήρχε έτσι και αλλιώς -, όπου με την ταυτότητα μπορείς να πάρεις αυτή την ηλεκτρονική κάρτα. Υπάρχει δυνατότητα αποκλεισμού των παικτών και ταυτόχρονα, υπάρχει ένα δηλωμένο όριο συμμετοχής και σε χρηματικό μέγεθος και σε χρονικό όριο. Ο εθισμός, ως πάθηση και οι επιβλαβείς αυτού συνέπειες, όπως η κατασπατάληση χρήματος, είναι φαινόμενα, που θα περιοριστούν και αυτό, ακριβώς, επιδιώκουμε.

Επίσης, η λειτουργία λιγότερων μηχανημάτων, σε πολύ λιγότερα σημεία, επιτυγχάνει, με αυτό τον τρόπο, μικρότερη έκθεση στον τζόγο και πιο εύκολο – άρα και πιο αποτελεσματικό – έλεγχο, χωρίς να δημιουργείται οικονομική ζημία στο δημόσιο, όπως συνέβαινε, για πολλές δεκαετίες στο παρελθόν, με ξεκάθαρες ευθύνες. Τι θέλω να πω με αυτό. Υπολογίζεται ότι τα κέντρα, που υπήρχαν με την προηγούμενη σύμβαση, ήταν περίπου στα 1500 καταστήματα, εκτός πρακτορείων ΟΠΑΠ, τα οποία πρακτορεία του ΟΠΑΠ είναι περίπου 4 χιλιάδες πρακτορεία, ανά την επικράτεια. Μιλάμε, λοιπόν, για καταστήματα εκτός των πρακτορείων του ΟΠΑΠ, που ήταν γύρω στα 1500 και περίπου υπολογίζουμε τα νέα καταστήματα, με την αύξηση του ορίου ανά κατάστημα, να φθάσουν στο ένα τρίτο, δηλαδή, κοντά στα 500 καταστήματα.

Τέλος, κυρίες και κύριοι Συνάδελφοι, ο χώρος του στοιχηματισμού αποτελεί κομμάτι ενός πάζλ, που όλοι θέλουμε να ολοκληρώσουμε, αποκαθιστώντας το αίσθημα της κοινωνικής δικαιοσύνης. Επιδιώκουμε και παρεμβαίνουμε δυναμικά σε όλα τα πεδία, όπου η διαφθορά και η σπατάλη κυριαρχούσαν, όλα τα προηγούμενα χρόνια. Ερχόμαστε σε σύγκρουση με συμφέροντα, που λυμαίνονταν, για δεκαετίες, το δημόσιο χρήμα. Σε αυτή τη μάχη, πηγαίνουμε, πάντα, με οδηγό τη σχέση εμπιστοσύνης, που έχουμε κτίσει με την κοινωνία και νομίζουμε ότι, αυτό το νομοσχέδιο, κινείται σε αυτά τα πλαίσια.Θα αναφέρω δύο – τρία στοιχεία, ακόμα. Το πρώτο, έχει να κάνει με την Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου των Παιγνίων. Ένα βασικό είναι ότι θα υπάρχει ένα κεντρικό σύστημα παρακολούθησης των μηχανημάτων από τον ΟΠΑΠ και άρα, θα είναι πολύ πιο εύκολη η πρόσβαση ελέγχου και εποπτείας από την Ανεξάρτητη Αρχή Ελέγχου Παιγνίων, αλλά και από τη Ρυθμιστική Αρχή.

Επίσης, θα υπάρχει μια καλύτερη εποπτεία αυτών των μηχανημάτων από τη φορολογική αρχή και ταυτόχρονα θα μπορεί να υπάρχει ένας πολύ πιο αναλυτικός και πιο αποτελεσματικός έλεγχος διαφόρων παικτικών συμπεριφορών και αποδόσεων των μηχανημάτων αυτών. Θέλω να αναφέρω, ότι οι χώρες που έχουν αυστηρά πλαίσια ελέγχου, όπως η Φιλανδία και η Νορβηγία, έχουν όριο μηχανημάτων ανά κατάστημα και η Αυστρία είναι, περίπου, στα πλαίσια που ορίζει αυτό το συγκεκριμένο νομοσχέδιο. Η προηγούμενη σύμβαση ανέφερε 16.500 μηχανήματα τύπου VLTs στα πρακτορεία του ΟΠΑΠ και γύρω στα 18.500 μηχανήματα σε καταστήματα που έτσι και αλλιώς θα ελέγχονται από τον ΟΠΑΠ, αλλά θα είναι εκτός πρακτορείων ΟΠΑΠ. Με αυτήν την αλλαγή στη σύμβαση, μιλάμε για 25.000 μηχανήματα. Εξαρτάται και από την αγορά και από το διαθέσιμο χώρο που έχει κάθε πρακτορείο, ποια θα είναι η αναλογία μεταξύ πρακτορείων ΟΠΑΠ και καταστημάτων εκτός πρακτορείων ΟΠΑΠ. Το γεγονός, ότι αυτός ο συγκεκριμένος έλεγχος θα διενεργείται από τον ΟΠΑΠ, θα είναι μια έννοια παρακολούθηση όλων των μηχανημάτων ανά την επικράτεια και με αυτόν τον τρόπο, θα μπορεί και η ρυθμιστική αρχή και η φορολογική αρχή να ελέγχει τη φορολογική ύλη και της διάφορες παικτικές συμπεριφορές στα καταστήματα αυτά. Την προηγούμενη σύμβαση επί κυβέρνησης Παπανδρέου, το 2011, με Υπουργό Οικονομικών τον κ. Βενιζέλο, αναφερόταν σε 35.000 μηχανήματα. Σας λέω και πάλι, ότι το τίμημα ήταν 560 εκατομμύρια ευρώ και η σύμβαση πώλησης του 33% των μετοχών του ΟΠΑΠ, τον Απρίλιο 2011, έφθανε στο ποσό των 680 εκατομμυρίων ευρώ. Όλες αυτές οι συμβάσεις, από τη μια, προφανώς έχουν ένα δεσμευτικό χαρακτήρα και για την ελληνική κυβέρνηση, από τη στιγμή που έχει μια συνέχεια το κράτος και από την άλλη, απαιτούνται έτσι και αλλιώς οι συναινέσεις όλων των ενδιαφερομένων φορέων.

Θεωρούμε, ότι το νομοσχέδιο είναι σε θετική κατεύθυνση. Θα λύσει ζητήματα ελέγχου και των παικτικών συμπεριφορών και ελέγχου της φορολογικής ύλης και θα είναι υπέρ του δημοσίου συμφέροντος, έτσι κι αλλιώς. Νομίζουμε, ότι ο περιορισμός και η συγκέντρωση των 4500 πρακτορείων ΟΠΑΠ που έτσι κι αλλιώς υπάρχουν, αλλά και των καταστημάτων εκτός πρακτορείων ΟΠΑΠ, θα είναι πάρα πολύ μικρότερος, στο 1/3 της πρόβλεψης της σύμβασης του 2011 και με αυτή την έννοια, αυτή η συγκέντρωση των καταστημάτων αυτών θα μπορέσει να διαμορφώσει ένα καλύτερο ρυθμιστικό και ελεγκτικό πλαίσιο για το Υπουργείο Οικονομικών και για την ελληνική πολιτεία.

 

Top